Kopūstai gerina kraujotaką ir mažina cholesterolį. Kopūstuose esančios įvairios medžiagos padeda mažinti cholesterolio lygį kraujyje ir stiprina kraujagyslių sieneles. Taigi, valgydami kopūstus vykdote prevenciją širdies ir kraujagyslių ligoms.
Raudonų kopūstų salotos su ropėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 178 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g raudonojo kopūsto
  • 150 g ropės
  • 2 a.š. balzaminio acto
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. garstyčių
  • 5 g petražolių
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kopūstą supjaustome kuo smulkiau, apiberiame druska ir gerai išminkome, kad išsiskirtų kopūsto sultys.
  • Burokine tarka sutarkuojame ropę ir sumaišome su kopūstais.
  • Susmulkiname česnaką ir petražoles, sudedame garstyčias, aliejų, balzaminį actą ir viską gerai išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 178kcal (9%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 4gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 241mgKalis: 711mg (36%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 2100µg (263%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 125mg (156%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 145µg (193%)Kalcis: 131mg (16%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 58µg (29%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 100mg (14%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!