Bulvė – vertinga daržovė, ji turi savyje įvairiausių vitaminų, mineralų ir kitų mums būtinų maistinių medžiagų. Pamėginkite jos ir kopūsto derinį.

Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius
Maža porcijaVidutinė porcijaDidelė porcijaDidelė plius porcija
Produktai-sudėtinės dalysSvoris, gSvoris, gSvoris, gSvoris, g
Bulvė100200250300
Dideli kopūsto lapai200200200250
Druska0,50,50,50,5
Pipirai0,20,20,20,2
Kmynai1111
Riebalai kepimui (lydytas sviestas)7 (1 a.š.)10 (1,5 a.š.)10 (1,5 a.š.)12 (2 a.š.)
Kcal205310352426

Gaminimo žingsniai:
1. Kopūsto lapus nuplikome.
2. Įsukame kmynais, druska pabarstytą ir sviestu pateptą bulvę į nuplikytus kopūsto lapus. Prieskonių kiekį reguliuojame pagal skonį.
3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame bulves, įvyniotas į kepimo popierių, kol iškeps.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!