Bulvė – vertinga daržovė, ji turi savyje įvairiausių vitaminų, mineralų ir kitų mums būtinų maistinių medžiagų. Pamėginkite jos ir kopūsto derinį.
Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | ||||
Maža porcija | Vidutinė porcija | Didelė porcija | Didelė plius porcija | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Bulvė | 100 | 200 | 250 | 300 |
Dideli kopūsto lapai | 200 | 200 | 200 | 250 |
Druska | 0,5 | 0,5 | 0,5 | 0,5 |
Pipirai | 0,2 | 0,2 | 0,2 | 0,2 |
Kmynai | 1 | 1 | 1 | 1 |
Riebalai kepimui (lydytas sviestas) | 7 (1 a.š.) | 10 (1,5 a.š.) | 10 (1,5 a.š.) | 12 (2 a.š.) |
Kcal | 205 | 310 | 352 | 426 |
Gaminimo žingsniai:
1. Kopūsto lapus nuplikome.
2. Įsukame kmynais, druska pabarstytą ir sviestu pateptą bulvę į nuplikytus kopūsto lapus. Prieskonių kiekį reguliuojame pagal skonį.
3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame bulves, įvyniotas į kepimo popierių, kol iškeps.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.