Atgal į straipsnių sąrašą

Mėsos marinavimas padeda ne tik suminkštinti mėsą. Marinatų ir prieskonių pagalba paįvairinamas meniu, nes galima kaskart iš to paties produkto išgaunamas vis kitas skonis.

Šiuo metu labai populiaru marinuoti mėsą aliejuje. Mitybos specialistė Vaida Kurpienė, teigia, kad tokio būdo reikėtų vengti dėl daugelio priežasčių.

Pirma, liesa mėsa prisotinama riebalais ir taip patiekalo kaloringumas išauga. Antra, svarbu, kokioje temperatūroje kepate ir ar aliejus tokiam kaitinimui atsparus. Kaitinant riebalus per aukštoje temperatūroje susidaro kancerogeninės medžiagos, kurių jūs tikrai norite išvengti. Kita vertus, kepimui tinkami aliejai su mažomis išimtimis yra tuščios kalorijos ir man atrodo keistą rinktis liesą mėsą ir ją gadinti papildomais beverčiais riebalais.

Taigi rinkitės kitus mėsos marinavimo būdus, išvengdami beverčių riebalų ir kenksmingų medžiagų. Mėsą galima marinuoti mineraliniu vandeniu, rūgščiais vaisiais ar tarkuota svogūnų mase. Paįvairinkite mėsos skonį, išbandydami vis kitą marinatą ir pasirinkite jums tinkamiausią iš žemiau pateiktų.

Marinatas jautienai
Marinatas jautienai su garstyčiomis
Česnakų marinatas
Marinatas su šviežiais pomidorais
Greitas marinatas
Marinatas su sojos padažu, imbieru ir mangu

Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė
Sertifikuota mitybos specialistė
Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Atgal į straipsnių sąrašą
Skaityti komentarus (žiūrėkite žemiau) (0) Rašyti komentarus (žiūrėkite žemiau)

Įkelkite savo komentarą

*

  • Facebook

  • Instagram