Gaminimui naudojame kietas, ne visai prisirpusias, rūgštesnes slyvos ir todėl galime nepilti acto. Rūgštumo pakanka, skonis reguliuojamas tik druska ir cukrumi. Jei mėgstate aštriai, nepagailėkite česnako ir šviežių aitriųjų pipirų, jei mėgstate švelnesnį skonį, sumažinkite čia pateiktų aitrių prieskonių kiekį.
Naminis pomidorų padažas su slyvomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 1 hour 20 min.
Iš viso 1 hour 30 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 40 porcijos
Porcijoje 87 kcal

Ingredientai
  

  • 2 kg pomidorų naminių, mėsingų, gerai prisirpusių (pvz: "jaučio širdies" veislės)
  • 1 kg slyvų kietesnių, vengrinių
  • 0,5 kg saldžiųjų pipirų raudonųjų
  • 0,5 kg obuolių saldesnių (pvz: alyvinių)
  • 4-6 v. š. cukraus (priklausomai nuo slyvų ir obuolių rūgštumo bei jūsų skonio)
  • 2 v. š. druskos
  • 2 česnakų šviežių
  • 2 čili pipirų. šviežių

Paruošimas
 

  • Pomidorus stambiai supjaustome.
  • Paprikas išvalome ir taip pat susmulkiname.
  • Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome skiltelėmis.
  • Slyvas perpjauname pusiau ar ketvirčiais, pašaliname kauliukus.
  • Viską sudedame į puodą ir maišant katiname iki užvirimo (saugome, kad neprisviltų!).
  • Sumažiname kaitrą ir nuolat maišydami troškiname ant nedidelės kaitros apie valandą, kol daržovės ir vaisiai sukris ir virs tiršta mase.
  • Sutriname elektriniu smulkintuvu ir pertriname per sietą, kad neliktų odelių ir sėklelių.
  • Gautą tyrę vėl supilame į puodą ir dar šiek tiek paviriname.
  • Pagardiname druska ir cukrumi.
  • Baigiant virti, įspaudžiame česnaką ir sudedame smulkiai kapotus aitriuosius pipirus.
  • Paragaujame ir pagal savo skonį pridedame druskos, cukraus ir aštrių prieskonių.
  • Karštą tyrę supilame į sterilius stiklainius ir užsukame dangteliais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 87kcal (4%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 1gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 353mgKalis: 354mg (18%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 1031µg (129%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 20mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 19mg (5%)Fosforas: 37mg (5%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto autorius: “Tarp vėjo gūsių”

Daugiau naminio pomidorų padažo idėjų:

Naminis pomidorų padažas su salierais ir paprikomis

Dažniausiai perkame pomidorų padažą parduotuvėje. Dažniausiai jis “praturtintas" maisto priedais, obuolių tyre ir krakmolu. Visai paprasta pasigaminti naminį pomidorų padažą, be jokių maisto priedų. Tik yra vienas minusas, kad padažas galioja tik dvi savaites, lankant šaldytuve. Kita vertus, tokiame padaže daugiau vitaminų, nei pirktiniame ar konservuotame naminiame padaže, kuris galioja ilgesnį laiko tarpą.
Išbandyti šį receptą

Naminis pomidorų padažas su džiovintais pomidorais

Idėja sveikatai palankesniam pomidorų padažui – pasigaminkite jį namuose! Siūlau išbandyti variantą su džiovintais pomidorais.
Išbandyti šį receptą
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!