Atgal į straipsnių sąrašą

Avokadas - sveikų riebalų šaltinisPorcijų kiekis: 1

Sudedamosios dalys avokadų ir pomidorų salotoms:

80 g sunokusių avokadų
80 g sunokusių saldžių pomidorų (aš naudojau vyšninius, bet tinka bet kokie)
160 g jaunų rukolų (gražgarsčių)

Sudėtinės dalys kalendrų padažui:

5 g šviežių kalendrų, susmulkintų
0,5 g kedro riešutų
2 g česnako skiltelės, susmulkinto
3 g ryžių acto
0,5 g klevų sirupo
1 g alyvuogių aliejaus
3 g druskos
1 g čili pipirų

Gaminimo žingsniai:

1. Gaminame kalendrų padažą: Visus ingredientus sudedame į dubenėlį ir elektriniu smulkintuvu susmulkinam iki vientisos, pesto padažą primenančios masės.
2. Gaminame salotas: Supjaustome pomidorus ir avokadus kąsnio didumo gabaliukais.
3. Rukolas (gražgarstes) nuplauname, nusausiname. Sumaišome tarpusavyje rukolas, pomidorus ir avokadus.
4. Pažlakstome kalendrų padažu.

Maistinės medžiagos:
Baltymai 6
Riebalai 13
Angliavandeniai 21
Kcal – 222

Pagal http://www.nidosreceptai.lt

Skanaus
Vaida Kurpienė
„Sulieknėk sveikai“
www.sulieknek.lt
www.facebook.com/sulieknek.sveikai

Atgal į straipsnių sąrašą
Skaityti komentarus (žiūrėkite žemiau) (0) Rašyti komentarus (žiūrėkite žemiau)

Įkelkite savo komentarą

  • Vaida Kurpienė

    Tel. +370 614 77992
    El. p. registracija@sulieknek.lt
    Skype sulieknek.sveikai

  • Sulieknėk Pinterest