Atgal į straipsnių sąrašą

Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmis, žirneliais – sudėtinės dalys:
100 g perlinės kruopos
1 nedidelė cukinija
120 g šparaginės pupelės (apvirtos)
120 g žalieji žirneliai, šviežūs arba šaldyti
75 g įvarių salotų lapai
Žalumynų užpilui:
Ryšulėlis kalendrų
Ryšulėlis petražolių
Ryšulėlis svogūnų laiškų
Česnakas
½ citrinos sultys
4 v.š. (36 g) ypač tyro alyvuogių aliejaus
Druska, šviežiai malti juodieji pipirai, pagal skonį

Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmis, žirneliais – gaminimo žingsniai:

1. Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, gaminimo laikas trumpesnis.
2. Prieš gamindami pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:2) užverdame.  
Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-20 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
3. Apverdame šparagines pupeles, suplėšome salotų lapus.
4. Gaminame žalumynų užpilą. Visas sudėtines žalumynų užpilo dalis sutriname į vientisą masę.
5. Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais. Visus ingredientus sumaišome su žalumynų užpilu.

Kcal.: 873

Skanaus

Studija „Sulieknėk sveikai“
UAB „Valgau sveikai“

www.sulieknek.lt
www.facebook.com/vaida.kurpiene

Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė
Sertifikuota mitybos specialistė
Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Atgal į straipsnių sąrašą
Skaityti komentarus (žiūrėkite žemiau) (0) Rašyti komentarus (žiūrėkite žemiau)

Įkelkite savo komentarą

*

  • Vaida Kurpienė

    Tel. +370 614 77992
    El. p. [email protected]
    Viber +37061477992

  • Facebook

  • Instagram