Atgal į straipsnių sąrašą

Sudėtinės dalys:
100 g perlinių kruopų
1 nedidelė cukinija
120 g šparaginių pupelių (apvirtų)
120 g žaliųjų žirnelių (žviežių arba šaldytų)
75 g įvarių salotų lapų
Žalumynų užpilas:
Ryšulėlis kalendrų
Ryšulėlis petražolių
Ryšulėlis svogūnų laiškų
Česnako
½ citrinos sulčių
4 v.š. (36 g) ypač tyro alyvuogių aliejaus
, Druskos, pipirų

Gaminimo žingsniai:

1. Žalumynų užpilas: visas sudėtines žalumynų užpilo dalis sutriname ir užpilame ant salotų. 2. Ryte perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per dieną. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.  3. Vakare pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:2) užverdame.  
4. Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos. 5. apverdame šparagines pupeles, suplėšome salotų lapus.  
6. Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais. Visus ingridientus sumaišome su žalumynų užpilu.

Kcal.: 873

Skanaus

Studija „Sulieknėk sveikai“
MB „Valgau sveikai“

www.sulieknek.lt
www.facebook.com/sulieknek.sveikai

Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė
Sertifikuota mitybos specialistė
Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Atgal į straipsnių sąrašą
Skaityti komentarus (žiūrėkite žemiau) (0) Rašyti komentarus (žiūrėkite žemiau)

Įkelkite savo komentarą

*

  • Vaida Kurpienė

    Tel. +370 614 77992
    El. p. [email protected]
    Viber +37061477992

  • Facebook

  • Instagram