Kartais norisi blynų sekmadienio pusryčiais, o kartais – pietums. Kodėl ne? Svarbu iš ko jie pagaminti. Mano bėda su blynais, kad galiu suvalgyti jų daug, o išalkstu – greitai. Taigi vis sumąstau ką galima daryti, kad sotumo jausmas būtų didesnis. Beje, vaikams beveik kiekvieną savaitę kepu įvairius sveikus blynus. Bet jie viską išbėgioja, o mano darbas – sėdimas ir turiu pagalvoti ką darau.

Šį kartą pristatau blynus, kuriuos galima valgyti ir su sūriu padažu, su daržovių salotomis ir juose santykinai daug baltymų, taigi ir sotumo jausmas ilgesnis. Blynų tešlą maišiau be jokių gyvūninės kilmės produktų, tik kepiau su lydytu sviestu. Veganai drąsiai jį gali keisti kokoso ar kitu kaitinimui tinkamu aliejumi. Beje, pirmą kartą kepiau tik sau, nes nebuvau tikra ar bus skanu. Bet kol laksčiau fotografuoti ir valgiau su malonumu, vaikai reikalavo paragauti ir sakė, kad kitą kartą ir jiems taip puikiai atrodančių blynų iškepčiau. Skanaus ir Jums.
Pilno grūdo miltų blynai be kiaušinių ir be pieno recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 9 porcijos
Porcijoje 144 kcal

Ingredientai
  

  • 350 g tofu sūrio (šilkinio sojos pieno sūrio)
  • 200 g speltos miltų pilno grūdo
  • 200 ml avižų pieno arba vandens
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. riebalų kepimui
  • vanilės pagal skonį
  • cinamono pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Serviravimui:

  • 1 a. š. klevų sirupo arba naminės uogienės
  • 1 a. š. kakavos pupelių natūralių, traiškytų, nebūtina
  • 1 a. š. kokoso drožlių
  • grietinės ar jogurtinio padažo jei nevengiate pieno produktų

Paruošimas
 

  • Pirmiausia tofu sumaišome su prieskoniais, kepimo milteliais ir sutriname su smulkintuvu.
  • Suberiame miltus, avižų pieną ir dar kartą sumaišome.
  • Patepame keptuvę riebalais ir kepame ant vidutinio karštumo “ugnies”.
  • Dedame į lėkštę, pabarstome pagardais ir vualia!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 76mgKalis: 11mg (1%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 60µg (8%)Vitaminas D: 9µg (180%)Kalcis: 111mg (14%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Fosforas: 11mg (2%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!