PrintFriendly and PDF
Atgal į straipsnių sąrašą

Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Vidutinė
porcija

Didelė porcija

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Tofu 100 150 250
Bolivinių balandų kruopų 25 25 50
Brokolio (nuplikome) 100 100 200
Šparaginių pupelių (apverdame) 40 70 150
Špinatų 75 75 75
Ypač tyro alyvuogių aliejaus 1 v.š. (12) 1,5 v.š. (18) 3 v.š. (36)
Druskos, pipirų Pagal skonį Pagal skonį Pagal skonį
Žalumynų (mėgstamų) Pagal skonį Pagal skonį Pagal skonį
Kcal  358 457 864

Gaminimo žingsniai:
1. Ryte perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per dieną. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.
3. Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos
3. Brokolį susmulkiname ir nuplikome karštu vandeniu.
4. Šparagines pupeles labai trumpai paverdame.
5. Tofu susmulkiname gabaliukais ir trumpai pakepiname keptuvėje. Visas sudėtines dalis sumaišome ir skanaujame.

Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė
Sertifikuota mitybos specialistė
Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Atgal į straipsnių sąrašą
Skaityti komentarus (žiūrėkite žemiau) (0) Rašyti komentarus (žiūrėkite žemiau)

Įkelkite savo komentarą

*

  • Vaida Kurpienė

    Tel. +370 614 77992
    El. p. [email protected]
    Viber +37061477992

  • Facebook

  • Instagram