Atgal į straipsnių sąrašą

Porcijų kiekis: 1

Sudėtinės dalys:

150 g topinambų
100 g pomidorų
2,5 g česnakų
10 g citrinų sulčių
10 g alyvų aliejaus
10 g žaliųjų alyvuogių
2,5 g petražolių
0,5 g druskos
0,2 g maltų juodųjų pipirų

Gaminimo žingsniai:

1. Topinambus nuplauname, nulupame, supjaustome.
2. Sudedame į pasūdytą vandenį ir 5 min. blanširuojame, po to nusunkiame.
3. Pomidorus nuplauname, perpjauname per pusę ir supjaustome plonomis riekelėmis.
4. Padažui sumaišome susmulkintas česnakų skilteles, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, įberiame maltų pipirų, pasūdome.
5. Į lėkštę dedame pomidorus, topinambus, puošiame alyvuogėmis, užpilame paruoštu padažu.
6. Tiekdami į stalą apibarstome petražolėmis.

Maistinės medžiagos:
Baltymai – 4,2
Riebalai – 12
Angliavandeniai – 28,9
Kcal – 232

Šaltinis: http://www.geri-receptai.lt/receptas/topinambu-salotos-su-pomidorais.html

 


Atgal į straipsnių sąrašą
Skaityti komentarus (žiūrėkite žemiau) (1) Rašyti komentarus (žiūrėkite žemiau)

Įkelkite savo komentarą

  1. INGA | 2012-02-29 12:04 Atsakyti

    Labai skanu topinamba Gali ir nedaryti jokiu salotu Jos ir vienos labai skanios

  • Vaida Kurpienė

    Tel. +370 614 77992
    El. p. info@sulieknek.lt
    Skype sulieknek.sveikai

  • Sulieknėk Pinterest