Porcijų kiekis: 1 (Kcal 200,3)
Rauginti burokėliai – sudėtinės dalys:
150 g burokėlių
5 g druskos
45 g ruginės duonos bemielės
Rauginti burokėliai – gaminimo žingsniai:
1. Išvirtus, nuluptus ir nuplautus burokėlius sudėti į stiklainį ar kitokį indą.
2. Burokėlius užpilame virintu, atvėsintu, pasūdytu vandeniu : 1 litrui vandens 1 valgomas šaukštas druskos.
3. Į stiklainį įmetame pasmulkintą ruginę duoną.
4. Laikyti šiltai, viršų uždengus marle.
Skanaus linki recepto autorė – Judita Z.
Valgome kaip garnyrą prie mėsos, žuvies ar grūdinių patiekalų. Kita versija – rauginti nevirtus burokėlius. Taip gausite daugiau vertingų medžiagų.

4 22 votes
Patiko? Įvertinkite!