Garinimas – pats geriausias maisto ruošimas lieknėjantiems tinginiams ir visiems sveikos mitybos mėgėjams.

Jei nusiperkate elektrinį garpuodį, jų instrukcijose įprastai būna parašyta, kiek laiko kurį produktą garinti. Jei pirktumėte paprastą įdėklą į puodą ar garinsite tiesiog metaliniame sietelyje, uždėtame ant puodo, – laikas nuo laiko patikrinkite ar produktai jau pasigamino.

Apytikslis produktų ruošimo laikas:
– Žuvis ~15 min.
– Vištienos filė ~25 min.
– Šviežios daržovės ~5-10 min.

Garindami maisto kokybės nepaslėpsi po padažais ir prieskoniais, tad pradėsite jausti skirtumą ir imsite ieškoti kokybiškų produktų tiekėjų turguje ar specializuotose parduotuvėse.

Porcijų kiekis : 1

Garinta vištiena ar žuvis – sudėtinės dalys:

120 g vištienos filė be odos (Kcal 127) arba

150 g menkės filė (Kcal 123)

80 g brokolių

80 g žiedinio kopūsto

5 g citrinos

2 g maltų pipirų

1 g džiovintų krapų

Garinta vištiena ar žuvis -gaminimo žingsniai:

Kai prėska vištiena/menkės filė nusibosta, prieš garindami apklojame mėsą/žuvį citrinos riekelėmis, įtriname pipirais, pabarstome žolelėmis ir paliekame valandai.

Jei garinate ne elektriniame garintuve, o puode, tokiu atveju galite vietoje vandens panaudoti daržovių sultinį ar kitų skonį suteikiančių produktų.

Recepto autorė- Aurelija

Skanaus