Už nuotrauką dėkojame Sabinai.
Avinžirniai su baklažanu ir vyšniniais pomidorais. Sudėtinės dalys:
200 g avinžirnių (mirkytų ne mažiau 24 val.)
1 nedidelis baklažanas
Lydytas sviestas
200 g vyšninių pomidorų
Druska
Garam masala prieskonių mišinys
Avinžirnių gaminimo žingsniai:
1. Išverdame avinžirnius.
2. Supjaustome baklažaną juostelėmis, pagardiname druska ir kepame orkaitėje ant grotelių, kol suminkštėja (200C ).
3. Nukošiame avinžirnius ir suverčiame į tą patį puodą atgal. Į puodą įberiame garam masala prieskonius ir viską išmaišę pakepiname avinžirnius puode ant sviesto.
4. Įberiame svogūno, suverčiame baklažaną, pjaustytus pomidorus. Kepame 5-7 min.
5. Jei norite, galite masę šiek tiek patraiškyti, patrinti.
Skanaus linki recepto autorė –Aušrinė Š.