Labai skanus ir sotus patiekalas. Verta paragauti, norėsite gaminti dar ne kartą.
Avinžirniai su brokoliais ir svogūnu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val. 15 min.
Gaminimas 10 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 day 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 108 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g brokolio
  • 30 g avinžirnių
  • 20 g svogūno
  • 6 g lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
  • persilado prieskonių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išverdame per naktį (ar ilgiau) mirkytus avinžirnius (apie 15 min).
  • Svogūną pakepiname ant lydyto sviesto, brokolį susmulkiname žiedynais ir nuplikome karštu vandeniu.
  • Viską pagardiname prieskoniais ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 108kcal (5%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 4gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 13mgNatris: 193mgKalis: 296mg (15%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 648µg (81%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 73mg (91%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 81µg (108%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 58µg (29%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 77mg (11%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!