Avinžirnių bandutės (6 asmenims). Sudėtinės dalys:
500 g mirkytų avinžirnių (mirkyti ne mažiau 24 valandų)
1 vidutinio dydžio svogūnas
5 skiltelės česnako
1 vidutinio dydžio bulvė
1 ryšulėlis petražolių
1 a.š. maltos kalendros
1 a.š.  kmynų
1 a.š. džiovintų raudonėlių
1 a.š.  maltų baltųjų pipirų
3 v.š. miltų
1 a.š. sodos
2 a.š. kepimo miltelių
20 ml aliejaus aptepimui
Avinžirnių bandelių gaminimo žingsniai:
1. Išmirkome avinžirnius. Prieš gamindami supilame juos į kiaurasamtį ir perplauname šaltu vandeniu.
2. Perplautus avinžirnius, nuluptą svogūną, česnakus, bulvę ir petražoles sumalame mėsmale arba susmulkiname elektriniu trintuvu.
3. Susmulkintą masę dedame į dubenį, suberiame visus prieskonius, miltus, sodą, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome ir mišinį paliekame valandai, o jei yra laiko – visoms trims, kad pastovėtų.
4. Įkaitiname orkaitę iki 175º C ir dedame suformuotas bandeles kepti, kol jos gražiai apskrus.
5. Patiekiame bandeles kaip karštąjį patiekalą – su daržovių salotomis (labai tinka pomidorai su gražgarstėmis). Jei lieka – bandelės puikiai tinka ir šaltam užkandžiui.
Skanaus linki recepto autorė – Živilė

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!