Porcijų kiekis: 1, kcal 553
Avinžirnių kotletai – sudėtis:
80 g virtų avinžirnių
40 g svogūno (susmulkinto)
5 g česnako (smulkinto)
25 g kiaušinio
0,2 g malto kumino
1 g maltos kalendros
5 g smulkintų petražolių
1 g druska
1 g pipirai malti
6g alyvuogių aliejaus
Padažui:
10 g alyvuogių aliejaus
15 g natūralaus jogurto
5 g česnako (smulkintų)
1 g maltų pipirų
3 g acto obuolių
Salotoms:
60 g cukinijos (tarkuotos)
30 g raudonojo svogūno (smulkinto)
50 g gūžinės salotos
5 g kapotų petražolių
Avinžirnių kotletai – gaminimo žingsniai: 
1. Į keptuvę suberiame česnaką ir svogūną ir pakepame apie 5 min. ant aliejaus, kol suminkštėja.
2. Į dubenį suverčiame kepintą svogūną, česnaką, avinžirnius, kalendrą, kuminą ir viską sutriname smulkintuvu arba šakute, įmušame kiaušinį bei suberiame petražoles. Pagardiname druska ir pipirais, viską gerai išmaišome.
3. Iš gautos masės formuojame kotletukus, jei neišeina, į mišinį įdedame vieną šaukštą pilno grūdo speltos miltų.
4. Suformavę kotletus, kepame juos keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol paruduoja.
5. Iškepusius kotletus dedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.
6. Gaminame padažą: sumaišome visus produktus nurodytus prie padažo sudedamųjų dalių. Jei padažas atrodo per tirštas, galima įpilti 2 šaukštus vandens.
Avinžirnių kotletus valgome su gautu padažu ir salotomis.
Skanaus linki recepto autorė – Jurga

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!