Avinžirniai savyje turi ir baltymų, ir angliavandenių. Teikia puikų sotumo jausmą ir tuo pačiu energijos. Avinžirnių traškučiai puikiai pakeis riešutus pavakariams, tiks kelionės užkandžiui, ar svečiams pavaišinti. Išorė traški, o vidus – minkštas.
Traškūs avinžirniai savaitgalio užkandžiams recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.76 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 178 kcal

Ingredientai
  

  • avinžirnių
  • lydyto sviesto lydyto arba kitų augalinių riebalų
  • česnako pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • kmynų pagal skonį
  • rūkytos paprikos miltelių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Mirkytus avinžirnius išverdame, nesūdome.
  • Dubenėlyje sumaišome avinžirnius su lydytu sviestu arba kitais augaliniais riebalais, kad kepami jie nedžiūtų ir dailiai apskrustų.
  • Paberiame paruoštus avinžirnius ant skardos su kepimo popieriumi ar keraminiame inde.
  • Pabarstome druska, pipirais, kmynais, česnaku, rūkytos paprikos prieskoniais.
  • Pašauname į orkaitę, kad apskrustų apie 15-20 minučių +200C temperatūroje.
  • Atvėsiname ir pateikiame. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 178kcal (9%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 82mgKalis: 239mg (12%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 617µg (77%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 141µg (71%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 138mg (20%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje, ​Virta
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
4.1 7 votes
Patiko? Įvertinkite!