Porcijų kiekis : 1
Avinžirnių troškinys – sudėtinės dalys porcijoms:
75 g avinžirnių (mirkyti min 24 val)
8 g lydytas sviestas
40 g svogūnas
60 g morkas
Druska, šviežiai malti juodieji pipirai
2 g prieskoninių mišinio „Persillade“

Avinžirnių troškinys – gaminimo žingsniai
1. 24 val mirkytus avinžirnius perplauname, vandenį nusunkiame, dar kartą perplauname ir užpilame šviežiu vandeniu. Verdame, kol išvirs, tačiau avinžirniai turi likti kramtomos konsistencijos. Pasūdome likus 5 minutėms iki virimo pabaigos.
2. Sutarkuojame šiaudeliais morkas ir smulkiai supjaustome svogūną.
3. Į keptuvę įdedame sviestą, nelaukiame, kol labai įkais ir suberiame svogūną bei morkas. Sudedame prieskonines žoleles ir ką tik sumaltų juodųjų pipirų bei įberiame žiupsnelį druskos.
4. Išvirusius nusunktus avinžirnius 3 minutes troškiname kartu su daržovėmis.

Valgome su salotomis. Jų sudėtinės dalys salotų lapai, svogūnų laiškai, agurkai, krapai, šaukštas alyvuogių aliejaus.
Skanaus