Labai puikus pusryčių patiekalas. Išbandykite ir gaminsite dar ne kartą.
Avižinė košė su džiovintais jūros kopūstais (avižų grūdų)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 65 g avižų smulkintų
- 10 g jūros kopūstų džiovintų
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis. Į kitą dubenį užmerkiame jūros kopūstus.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Nusunkiame jūros kopūstus, galime juos šiek tiek pasmulkinti.
- Pagamintą avižinę košę pagardiname džiovintais jūros kopūstais ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 251kcal (13%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 9gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 221mgKalis: 235mg (12%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 39µg (20%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 267mg (38%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė