Labai skani ir greitai paruošiama košė. Galite komentaruose pasidalinti, su kuo Jums skaniausia.
Avižinė košė su sūriu (avižų grūdų)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 65 g avižų smulkintų
- 15 g kietojo sūrio
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą avižinę košę pagardiname sutarkuotu sūriu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 291kcal (15%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 12mgNatris: 292mgKalis: 235mg (12%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 101µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 110mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 320mg (46%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė