Programos dalyvės atsiųstas sausainių receptas. Kartais juk reikia ir pasilepinti:)
Skanaukite šį desertą tik pirmoje dienos pusėje, pavyzdžiui su kava ar arbata iš karto po rytinės košės.  Vieno turėtų užtekti – atsikąskite mažais kasneliais ir laukite, kol ištirps burnoje….
Porcijos kiekis: 1
Avižiniai sausainiai – sudėtinės dalys:
15 g viso grūdo avižų
3 g kokoso drožlių
8 g viso grūdo kvietinių miltų, alergiški kviečiams keičia į avižinius miltus
0,1 g cinamono
1 g sviesto
1 g medaus
3 g cukraus
10 g kiaušinio
Avižiniai sausainiai – gaminimo žingsniai:
1. Į didelį indą supilame avižas, kokosus, miltus ir cinamoną.
2. Ištirpiname sviestą, sumaišome jį su medumi.
3. Sumušame kiuašinius, atskiriame baltymus ir tryvius, bei atskirais juos išplakame.
4. Kai medus ištirpsta svieste, supilame cukrų ir kiaušinius. Viską gerai išmaišome.
5. Avižinius dribsnius, kokosus, miltus ir cinamoną išmaišome su ištirpintu sviestu ir medumi.  Gauname tirštą tešlą.
6. Iš tešlos formuojame rutuliukus. Šakute rutuliukus priplojame dedame ant kepimo popieriaus į blėką ir pašauname į įkaitintąorkaitę.
7. Kepame +175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol sausainiukų kraštai gražiai paruduos.
 

3.8 4 votes
Patiko? Įvertinkite!