Mėgstantiems paprastai, bet ne prastai 🙂

Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Vidutinė
porcija

Didelė porcija

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Avižų kruopų 50 75 100
Sviesto be druskos 1 a.š. (6 g) 1 v.š. (12 g) 1,5 v.š. (18 g)
Druskos virimui Pagal skonį Pagal skonį Pagal skonį
Kcal 238 380 521

Gaminimo žingsniai:
1. Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska užverdame.
3. Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas – 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą avižinę košę pagardiname sviestu, išmaišome.