Porcijų kiekis: 1
Baklažanų apkepas- sudėtinės dalys:
40 g svogūnų
10 g alyvuogių aliejaus + dar šiek tiek pašlakstymui
1 g druskos
0,5 g pipirų
80 g šviežių pomidorų
60 g cukinijos
100 g baklažano
2 g čiobrelių (šviežių arba džiovintų)
100 ml vandens
orkaitę įkaitinam iki 160C
Baklažanų apkepas – gaminimo žingsniai
1. Smulkiai supjaustome svogūnus ir suberiame į didelę keptuvę, turinčią dangtį.
2. Supilame alyvuogių aliejų, 100 ml vandens ir įberiame  šaukštelį druskos.
3. Uždengiame keptuvę ir troškiname svogūnus apie 10 minučių, nemaišant, kol jie gražiai sukrenta ir tampa minkštučiai.
4. Nuimame dangtį, padidiname ugnį ir 20-30 min kepiname svogūnus maišant, kol visas skystis išgaruoja ir svogūnai sukepa, tampa karamelės spalvos.
5. Karamelizuotus svogūnus sudedame į kepimui skirtą indą ir juos vienodai paskirstome po visą indo dugną.
6. Supjaustome baklažanus, cukinijas ir pomidorus maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Tada dėliojame sluoksniais daržoves. (Kaip matosi nuotraukoje.)
7. Pabarstome druska, pipirais, pašlakstome aliejumi.
8. Uždengiame indą aliuminio folija ir kepame 45 minutes.
9. Nuimame foliją ir kepame dar valandą. Gratinas gausis beveik džiovintas, daržovės patamsės, bet taip ir turi būti.
Šaltinis Nidos receptai