Porcijų skaičius: 1, Kcal 266
Baklažanų ir varškės suktinukai – sudėtinės dalys:
100 g baklažano
150 g varškės (9 proc. riebumo)
5 g kalendros
2 g česnako
5 g petražolių
3 g krapų
1 g druskos
Baklažanų ir varškės suktinukai – gaminimo žingsniai:
1. Baklažaną supjaustome plonomis riekelėmis ir padedame jį ant skardos, pateptos lydytu sviestu, pabarstome druska.
2. Kepame orkaitėje (+180 C laipsnių temperatūroje) kol baklažanas suminkštėja ir pagelsta.
3. Česnaką bei žalumynus susmulkiname ir sumaišome su varške. Jei varškė gaunasi kieta, galima praskiesti kefyru arba natūraliu jogurtu.
4. Varškės įdarą dedame ant baklažano juostelės ir dailiai suvyniojame.
Skanaus linki recepto autorė – programos dalyvė Mantė D.