Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Vidutinė
porcija

Didelė porcija

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Bolivinių balandų kruopų 30 40 50
Saulėgrąžų sėklų 6 12 25
Moliūgo sėklų 6 12 25
Rudųjų pievagrybių (žalių arba pakepintų) 70 110 150
Ypač tyro alyvuogių aliejaus 1 a.š. (6 g) 1,5 a.š. (9 g) 1 v.š. (12 g)
Kalendros Saujelė Saujelė Saujelė
Druskos, pipirų, svogūnų laiškų, petražolių Pagal skonį Pagal skonį Pagal skonį
Kcal 273 437 657

Gaminimo žingsniai:
1. Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Išvirusias bolivines balandas pagardiname sėklomis, prieskoniais ir smulkintais pievagrybiais (juos galime pakepinti trumpai ant nedidelio kiekio lydyto sviesto keptuvėj, bet nebūtina).