Net maži vaikai žino, kad bulvės fri – ypatingai nesveikas patiekalas: daug blogų riebalų, kalorijų ir kancerogenų. Ką gi daryti, juk jas taip mėgsta vaikai…. Kiekvienoje situacijoje yra išeitis. Rinkitės bulvių šiaudelius, keptus orkaitėje, – tai sveikas gruzdintų bulvių šiaudelių (bulvių fri pakaitalas). Tokiu būdu kepant bulves nesusidaro transriebalinių rūgščių, kalorijų kiekis žymiai mažesnis, pasirinkdami žemesnę kepimo temperatūrą išvengiame akrilamidų (kancerogenų). 
Porcijų kiekis: 1, kcal 219
Bulvės fri – sudėtinės dalys:
200 g bulvių
5 g alyvuogių aliejaus
2 g druskos
2 g čiobrelio žolelės
Bulvės fri – gaminimo žingsniai:
1. Nuskutame bulves, geriausia naudoti dideles. Vasarą, kai bulvės šviežios, jų skusti nereikia, tiesiog gerai nuplauti su šepetėliu. Tokiu būdu šiaudeliai bus idealūs:)
2. Supjaustome jas šiaudeliais,
3. Dar kartą nuplauname ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.
4. Išdėliojame skardoje, ištiestoje pergamentiniu (sviestiniu) popieriumi.
5. Bulves pabarstome šviežio čiobrelio šakelėmis (jei neturite – nedideliame kiekyje šilto vandenyje pamirkykite džiovintus), stambia jūros druska, minimaliai apšlakstome šalto spaudimo alyvuogių ar saulėgrąžų aliejumi, tinkamu kepimui. Geriausia, jei turite aliejaus purškiklį (panašus dalykas kokį naudojame gėlių drėkinimui). Aliejaus turi būti tiek mažai, kad jo net nesimato.
6. Bulvių šiaudelius pašauname pusvalandžiui į įkaitintą iki 175C orkaitę.
Geriausia valgyti pietums su šviežiomis ar raugintomis daržovėmis, tinka su naminiu pomidorų padažu
Nuotrauka iš čia

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!