Burokėlių, rukolos (garžgarstės) ir silkės salotos

Greitai paruošiamas ir skanus patiekalas.Nuotauką atsiuntė Vaiva Petrusevičienė. Dėkojame.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kalorijos 230 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g orkaitėje kepti (iš bėdos tinka ir virti) burokėliai;
  • 60 g rukola;
  • 70 g silkės filė;
  • 10 g šalto spaudimo aliejus, labai tinka linų sėmenų, bet galima ir kito.

Paruošimas
 

Paruošiame burokėlius:

  • Įkaitiname orkaitę iki +175C. Nupjauname nuplautų burokėlių lapus ir uodegėles.
  • Dedame burokėlius ant riebalais pateptos mažos skardos ir kepam apie 30 min. (jei burokėliai maži). Jei burokėliai dideli, kepame ilgiau, vieną kartą juos apverčiant juos kita puse. Burokėliai bus iškepę, kai įdūrus šakute jausis, kad galite persmeigti iki vidurio, tik nelaukite kol visai suminkštės.
  • Iškepusius burokėlius atvėsiname, nulupame, ir supjaustome plonais griežinėliais. Jeigu griežinėliai labai dideli, pjaukite juos per pusę.

Gaminame salotas:

  • Suplėšome garžgarstes (rukolą).
  • Supjaustome silkę kubeliais.
  • Visus ingredientus sumaišome, pašlakstome aliejaus, beje, jis nebūtinas, nes silkė pakankamai riebi žuvis. Skanaus linki programos dalyvė Ieva S.

Maistinė vertė

Kalorijos: 230kcal (12%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!