Nuotr. biostareq.com
Ispaninio šalavijo (čija sėklos) – vertingas maisto produktas, Omega 3 šaltinis. Šį kartą naudojame neįprastai – gaminame desertą. “Sulieknėk sveikai” puslapyje pateikiami desertai sveikesni už įprastinius, tačiau atminkite, kad ir sveikais desertais reikia mėgautis saikingai.
Porcijos kiekis: 1, Kcal 124
Čija (chia) sėklų desertas – sudėtinės dalys:
14 g čija sėklų
70 g migdolų pieno
4 g klevų sirupo
1 g nerafinuoto kokosų aliejaus
7 g džiovintų vaisių (mėgstamų, pavyzdžiui, datulių)
2 g smulkios druskos
0,2 g vanilinio cukraus
(Chia) Čija sėklų desertas – gaminimo žingsniai:
1. Čija sėklas sumaišome su migdolų pienu ir paliekame 10 min., kad išbrinktų (santykis 1 dalis čija sėklų, 3 dalys-skysčio – mėgstantiems skysčiau. Norintiems tirštesnio deserto – 1:2).
2. Supilame pašildytą kokosų aliejų, klevų sirupą.
3. Suberiame džiovintus vaisius, druską ir pagardus.
4. Viską gerai išmaišome ir padedame į šaldytuvą nakčiai. Ryte jau galime mėgautis.
Receptu pasidalino programos dalyvė Vilma
Skanaus

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!