Avinžirnių užtepėlė (hummus). Sudėtinės dalys:
2 saujų mirkytų avinžirnių (mirkyti ne mažiau 24 valandų)
3-4 skiltelės česnako
5-6 džiovinti pomidorai
1 sauja mirkytų anakardžio riešutų
1 v.š. sezamo sėklų
1 v.š. aliejaus
1 sauja petražolių
Druska (pagal skonį)
Malti pipirai (pagal skonį)
Avinžirnių užtepėlės gaminimo žingsniai:
1. Išverdame avinžirnius.
2. Į smulkintuvą dedame avinžirnius – susmulkiname, toliau dedame česnaką – vėl pasmulkiname.
3. Tokiu pačiu principu dedame pomidorus, sezamo sėklas, anakardžio riešutus ir viską smulkiname. Paskutines dedame petražoles.
4. Jeigu masė per tiršta, galima įpilti vandens, kuriame virė avinžirniai.
5. Pagardiname su druska ir maltais pipirais.
Valgome su agurko ar cukinijos riekelėmis.
Skanaus linki recepto autorė – Dalia S.