Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį, į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į lėkštę įsidedame bulvių bei rieboko padažo. Gaunamas ypatingai sunkiai virškinamas ir kaloringas derinys. Taigi siūlome kitokį, sveiką ir skrandžio neapsunkinantį balandėlių receptą.
Porcijų kiekis: 1, kcal 316
Daržovių balandėliai – sudėtinės dalys:
200 g kopūsto
80 g morkos
50 g cukinijos
20 g raudonos paprikos
20 g saliero stiebo
20 g svogūno
2,5 g česnako
2 g ožragės
2 g kumino (indiškas kmynas)
0,5 g druskos
0,3 g pipirų juodųjų
50 g Garnyrui- natūralių ryžių (angl. brown rice)
Daržovių balandėliai – gaminimo žingsniai:
1. Išverdame visą kopūstą 10-20 min.
2. Atskiriame jo lapus.
3. Stambia tarka sutarkuojame morką ir cukiniją bei gabaliukais supjaustome papriką.
4. Pusę saliero stiebo smulkiai supjaustome, taip pat visą galvą svogūno, česnako pagal skonį bei patroškiname su šiek tiek aliejaus.
5. Šalia keletą sekundžių pakepiname  prieskonius: ožragę ir kumyną.
6. Sumaišome keptuvėje, įpilame šiek tiek aliejaus, įdedame druskos ir iš karto
7. Supilame likusias daržoves bei troškiname ~8-10 min.
8. Suvyniojame pakepintas daržovės į kopūstų lapus , t.y. padarome balandelius, sudedame į didelį puodą, įberiame druskos.
9. Troškiname apie ~15-25 min.
Skanu valgyti su:
– šviežių daržovių salotomis ir/arba
– virtais ar garintais naturaliais ryžiais
Galima paskaninti:
– grietine ar/ir
– verdant galima įdėti šiek tiek pomidorų pastos (ne padažo!).
 

0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!