Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į lėkštę įsidedame bulvių bei rieboko padažo. Gaunamas ypatingai sunkiai virškinamas ir kaloringas derinys. Taigi siūlau kitokį, sveiką ir skrandžio neapsunkinantį balandėlių receptą.
Balandėliai be ryžių – su daržovių įdaru recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 hour
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 152 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g kopūsto
  • 80 g morkų
  • 50 g cukinijos
  • 20 g paprikos
  • 20 g saliero stiebo
  • 20 g svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • ožragės, pagal skonį
  • kumino, pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išverdame visą kopūstą 10-20 min. Atskiriame jo lapus.
  • Stambia tarka sutarkuojame morką ir cukiniją bei gabaliukais supjaustome papriką.
  • Pusę saliero stiebo smulkiai supjaustome, taip pat visą galvą svogūno, česnako pagal skonį bei patroškiname su šiek tiek aliejaus.
  • Šalia, keletą sekundžių pakepiname prieskonius: ožragę ir kumyną. Sumaišome keptuvėje, įpilame šiek tiek aliejaus, įdedame druskos ir iš karto supilame likusias daržoves bei troškiname ~8-10 min.
  • Suvyniojame pakepintas daržovės į kopūstų lapus ,t.y. padarome balandėlius, sudedame į didelį puodą, įberiame druskos. Troškiname apie ~15-25 min.

Pastaba

Skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis ir/arba virtais ar garintais natūraliais ryžiais.
Galima paskaninti grietine ar/ir verdant galima įdėti šiek tiek pomidorų pastos (ne padažo!).

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 152kcal (8%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 5gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 154mgKalis: 881mg (44%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 14391µg (1799%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 116mg (145%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 174µg (232%)Kalcis: 144mg (18%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 134µg (67%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 125mg (18%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!