Porcijų kiekis:1, kcal 199
Daržovių troškinio su juodgrūdžių sėklomis sudėtinės dalys:
80 g cukinijos
100 g baklažano
50 g morkos
10 g konservuotos pomidorų pastos
40 g svogūno
8 g juodgrūdžių sėklų
10 g lydyto sviesto
1 g ciberžolės
1 g juodųjų pipirų
1 g druskos
Daržovių troškinio su juodgrūdžių sėklomis gaminimo žingsniai:
1. Įkaitinus lydytą sviestą (tinka ir aliejus kepimui) keptuvėje labai trumpai pakepinti ciberžolę, maltus juoduosius pipirus ir juodgrūdžių sėklas.
2. Sudėti griežinėliais pjaustytas morkas ir pakepinti 2 min.
3. Sudėti stambiais kubeliais supjaustytą cukiniją bei susmulkintą svogūną. Dar kelias minutes pakepinti uždengus keptuvę dangčiu kartais pamaišant.
4. Sudėti stambiais kubeliais pjaustytą baklažaną.
5. Trumpai pakepinus apšlakstyti sultiniu, įberti druskos pagal skonį, įpilti pusę puodelio vandens, išmaišyti ir palikti troškintis kol daržovės suminkštės.
6. Troškinimosi pabaigoje įdėti susmulkintus konservuotus pomidorus, išmaišyti ir nukelti nuo viryklės.
Skanu valgyti vieną, jei valgote vakarienei –  valgykite vieną, o jei pietums – galite prisikąsti bemiele viso grūdo dalių duona ar natūraliais ryžiais.
Skanaus!
www.sveikiproduktai.lt

5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!