Nuotr.kimberlysnyder.net
Porcijų kiekis: 1, kcal 206
Raudono kopūsto salotos su ropėmis – sudėtinės dalys:
150 g raudonojo kopūsto
150 g (2 vidutinio dydžio) ropės
0,2 g druskos
Padažas:
5 g garstyčių
10 g balzamiko acto
12 g alyvų aliejaus
2,5 g česnako
5 g petražolių
0,3 g druskos
0,2 pipirų juodųjų
Raudųjų kopūstų salotos su ropėmis – gaminimo žingsniai:
1. Kopūstą supjaustome kuo smulkiau, apiberiame druska ir gerai išminkome,
kad išsiskirtų kopūsto sultys.
2. Burokine tarka sutarkuojame ropę/ridiką ir sumaišome su kopūstais.
3. Susmulkiname česnaką ir petražoles, sudedame garstyčias, aliejų ir viską
gerai išmaišome iki vientisos masės.
Pastaba: Su šiuo padažu galima pagardinti beveik visas salotas. Ypač skanu
plonomis juostelėmis pjaustyti pomidorai, apipilti šiuo padažu ir apibarstyti
supjaustytu virtu kiaušiniu.