Porcijų kiekis: 1 (Kcal 584,5)
Avižiniai sausainiai – sudėtinės dalys:
15 g sviesto
60 g pilno grūdo avižinių dribsnių
15 g saulėgrąžų sėklų
12 g sezamo sėklų arba skaldytų riešutų
5 g razinų (nebūtina)
35 g kiaušinio
5 g (2 v.š.) cukraus arba agavų sirupo
Avižiniai sausainiai – gaminimo žingsniai:
1. Puode ištirpiname sviestą, suberiame avižinius dribsnius ir maišydami pakaitiname kelias minutes.
2. Į puodą suberiame saulėgrąžas, sezamo sėklas, razinas.
3. Dubenyje kiaušinį išplakame su cukrumi.
4. Plaktą kiaušinį sumaišome su dribsnių ir sėklų mišiniu bei paliekame pastovėti apie 10 min.
5. Suformuojame iš gautos masės sausainius ir dedame ant sviestiniu popieriumi iškloto kepimo indo.
6. Kepame orkaitėje 175 C temperatūroje apie 15 min.
Skanaus linki recepto autorė – Žana K.