Didieji kalmarai su pomidorų tyrėje keptais česnakais – sudėtinės dalys:
150 g didieji kalmarai
2 v.š. (22 g) pomidorų tyrė
2 skiltelės (10 g) česnakai
10 g petražolės
Didieji kalmarai su pomidorų tyrėje keptais česnakais – gaminimo žingsniai:
1. Didžiuosius kalmarus galime:
a) virti apie 2-3 min. puode;
b) taip pat galime kepti aliejuje, susipjausčius žiedais ar kitokiais “paplotėliais”;
c) galime tiesiog iškepti keptuvėje ar ant griliaus po 1-1,5 min. iš abiejų pusių.
2. Rekomenduojame pateikti su pomidorų tyrėje keptais česnakais ir petražolėmis. Arba tiesiog valgome su salotomis, daržovėmis.
Žuvies parduotuvių tinklo „Šiaurės jūra“ receptai