Nesąmonė gydytis karšta arbata su įmesta į ją citrina ir saldinta medumi.

1. Kaitintas medus – praranda savo antioksidantus, dėl ko jis yra vertinamas. Jį geriau vartoti šaltą, pvz. laižyti nuo šaukštelio.

2. Karšta arbata išdegina gleivinę ir uždegimas tęsiasi ilgiau, nes organizmui tenka gydytis nuo nudegimo… Arbatą reikia ilgai gurkšnoti šiltą, kad gautųsi kaip vidinis kompresas gerklei ir pamažu vis gautumėte skysčių. Jei ją reikia siurbti su oru – reiškia ji jums per karšta.

3. Taip, citrinoje yra daug vitamino C, bet daugiau yra brokolyje ar paprikoje. Taigi tai nėra pagrindinis vitamino C šaltinis. Vitamino C yra visuose vaisiuose ir uogose, bet jis labai neatsparus karščiui. Taigi, jei įdedate citriną į karštą arbatą, tai ji tik skonį keičia ir tiek. Dar svarbu ir tai, kad daug kas naudoja citrinas su žievele. Taip galima elgtis tik su ekologiškomis, nes įprastai citrinos purškiamos dideliu kiekiu pesticidų, kad negestų ir didžioji jų dalis lieka žievelėje. VMVT duomenimis žievelėje jų yra net 60 kartų (!) daugiau nei viduje.
Jei norite gauti vitamino C, tiesiog valgykite sezonininius vaisius ir daržoves.

Būkite sveiki ir pasidalinkite šia informacija su bičiuliais. Kad gydytųsi efektyviai.