Dorados žuvies kepsnio sudėtinės dalys:
1 dorada
4 česnako skiltelė
0,5 citrinos
Pipirai
Duska
Kalendra
Petražolės
Krapai
Čiobreliai
Keptos dorados gaminimo žingsniai:
1. Nukarpome dorados pelekus, išdarinėjame ir nuskutame žvynus.
2. Abiejuose žuvies pusėse keliose vietose įpjauname ir įdedame po česnako gabalėlį.
3. Žuvį gausiai pasūdome, nes druska susigeria ir nesijaučia, pabarstome pipirais.
4. Į pasūdytą dorados vidų įdedame šviežių žalumynų ir supjaustytą česnako skiltelę.
5. Įdedame doradą į kepimo indą, ant viršaus padėdami kelias citrinos skilteles. Kepame 170C apie 15 minučių.
6. Valgome su salotomis, pagardintomis saldžiarūgščiu padažu.
Skanaus linki Nida.
Šaltinis http://www.nidosreceptai.lt/pagrindiniai-patiekalai/dorada-vulgaris-paprastoji/