Porcijų kiekis: 1
Druskoje kepta žuvis – sudėtinės dalys:
300 g jūros ešerio šviežio. Išvalyto, gali būti su žvynais
300 g rupios druskos
30 g kiaušinių baltymų
15 g citrinos (supjaustytos riekelėmis)
6 g kapotų krapų
5 g čiobrelio žolelių
Druskoje kepta žuvis – gaminimo žingsniai:
1. Į išvalytą žuvies vidų suberiame krapus, čiobrelius bei sudedame citrinos riekeles, bet nededame druskos.
2. Druską suberiame į dubenį ir supilame kiaušinių baltymus, viską gerai išmaišome.
3. Kepimo indo dugną padengiame druskos sluoksniu ir uždedame žuvį. Tada 2-3 cm. druskos sluoksniu padengiame žuvį iš viršaus.
4. Kepame orkaitėje +200 C temperatūroje apie 25-30 min. Žuvį ištraukus iš orkaitės paliekame pastovėti 10-15 min.
5. Praėjus nurodytam laikui, druskos sluoksnis yra sudaužomas ir nuvalomas nuo žuvies kartu su žvynais.
Skanaus linki recepto autorė – Vitalija I.
Maistinės medžiagos:
Baltymai 58
Riebalai 8
Angliavandeniai 2
Kcal – 310

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!