Priedai „E“ nebūtinai kenksmingi, nes ir natūralios sveikos medžiagos įvardinamos kaip E. Taigi išvengti maisto priedų- neįmanoma, tačiau būtina rinktis maisto produktus, kuriuose:
– natūralesni priedai,
– mažiau cukraus ir/ar saldiklių,
– mažiau kvietinių įprastų miltų,
– mažiau riebalų,
– įvardintas konkretus aliejus, naudojamas receptūroje.
Atsiminkite:
sudėtinės dalys etiketėje vardinamos mažėjančia tvarka, tai reiškia, kad pirmoje vietoje bus parašytas produktas, kurio gaminyje daugiausiai.
jei sudėtinės dalies gaminyje mažiau kaip o,9% – jos gamintojas neprivalo jos įvardinti (parašyti etiketėje).
Keli pavyzdžiai, paskaitykite:
„Belvita“ sausainių sudėtį,
– Manote, kad džiovintuose vaisiuose tik vaisiai? Paskaitykite džiovintų greipfrutų sudėtį.

5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!