Giedrės komentaras: „Išgirdau panašų receptą per Beatos laidą “Pietūs į darbą”. Vieną kartą bandžiau, patiko, buvo gana sotu ir, žinoma, skanu :). Šiuos pietus tikrai dar gaminsiu ne kartą”.
Manome, jog ši idėja puiki ir sveika:). Šiek tiek receptą pakoregavome pagal “Sulieknėk sveikai”
Grikių mišrainė – sudėtinės dalys vienai porcijai:
3 v.šaukštai sausų grikių
1 virtas burokėlis
30 gr. fetos sūrio
2-3 vidutinio dydžio agurkai
2 smulkiai pjaustyti keli sauleje džiovinti pomidorai
Druskos grikiams
Padažui:
Pipirai
iki 1 v.š. šalto spaudimo alyvuogių aliejaus,
Balzaminio acto ar citrinos sulčių šlakelis
Džiovinti raudonėliai
1/3 a.š. medaus
Grikių mišrainė – gaminimo žingsniai: 
1. Išmirkome grikius per naktį, kartu įdėję druskos.
2. Pašildome grikius iki malonios valgymui temperatūros, nes grikiai mūsų parduotuvėse pardavinėjami kepinti (rudos spalvos), taigi jų termiškai apdoroti papildomai tikrai nereikia.
3. Supjaustome kūbeliais burokėlį, sūrį ir nuskustus agurkus.
4. Ypatingai smulkiai sukapojame saulėje džiovintus pomidorus.
5. Gerai sumaišome padažo sudėtines dalis.
6. Viską sudedame į indą sumaišome ir valgome arba… termose nešamės į darbą, tik tokiu atveju gal skaniau agurkus įsisdėti tik prieš pat valgant, kaip manote?:)