Egiptietiška lęšių sriuba puikus baltymų šaltinis, puikiai tinka kaip pietums, taip ir vakarienei.
Porcijų kiekis: 1, kcal 250
Lęšių sriuba – sudėtinės dalys
60 g svogūnų
5 g česnako
5 g aliejus
80 g pomidorų
40 g  skaldytų lęšių, jie – raudonos spalvos
200 g vandens
1 g daržovių sultinio
1 g druskos
0,2 g cinamono
0,2 g gvazdikėlių
0,2 maltų juodųjų pipirų
Lęšiu sriuba – gaminimo žingsniai:
1. Svogūnus ir česnakus supjaustyti bei apkepinti riebaluose apie 2 min.
2. Supjaustome kubeliais pomidorus, galima naudoti savo sultyse konservuotus be priedų, nors žinoma šviežūs- visada geriau:)
3. Užkaičiame vandenį ir suberiame pakepintas daržoves, prieskonius bei lęšius bei verdame 20 min.