Porcijos kiekis: 1, Kcal 393
Grikiais įdarytos daržovės, galimi variantai:
– 100 g cukinija
– 150 g baklažanas
– 100 g paprika
Sudėtinės dalys recepto su paprika:
100 g saldžiosios paprikos
30 g svogūno
40 g nevirtų grikių
1 g krapų
1 g petražolių
10 g juodųjų alyvuogių be kauliukų (kapotų)
20 g fetos sūrio (tiks ir bet koks kitas baltas sutrupintas sūris)
35 g kiaušinio
1 svogūno šviežio (supjaustyto gabaliukais)
3 g česnako (susmulkintų)
0,1 g druskos
0,1 g pipirų juodųjų + kiti norimi prieskoniai
6 g džiūvėsių
8 g alyvuogių aliejaus
Įdarytos daržovės – gaminimo žingsniai:
1. Grikius išverdame pasūdytame vandenyje. Išvalome ir išskaptuojame daržoves: paprikas perpjauname pusiau ir išvalome sėklas (arba cukinijas arba baklažanus perpjauname pusiau ir išgremžiame vidų, palikdami ploną sienelę) atsargiai išskabtuojame svogūnus. Cukinijų, baklažanų ir svogūnų išskaptuotą vidų susmulkiname, vėliau panaudosime įdarui.
2. Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūną ir česnaką. Sudedame išskobtų daržovių masę, supjaustytą gabaliukais ir viską kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.
3. Dubenyje išplakame kiaušinį, suberiame grikius, sutrupintą sūrį, smulkintas alyvuoges, smulkintus žalumynus, pasūdome, suberiame prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių, pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves.
4. Paruoštas išskabtuotas daržoves guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas iki viršaus pripildome grikių mase. Ant viršaus pabarstome sluoksnį maltų džiūvėsių. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiame folija ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180C apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus.
Pateikiame su aštriu naminiu pomidorų padažu.
Skanaus linki Nida,
Šaltinis : http://www.nidosreceptai.lt/pagrindiniai-patiekalai/grikiais-idarytos-darzoves/