Grikių kruopose daugiausia iš visų javų kruopų yra B grupės vitaminų, kurie padeda susidoroti su stresais ir nemiga, o kartu ir yra atsakingi už gerą odos, plaukų ir nagų būklę. Grikių kruopos būna dviejų rūšių – tamsiai rudos ir šviesiai žalsvos spalvos. Tamsiai rudos kruopos jau yra termiškai apdorotos – pakepintos, todėl virti tamsių grikių jau nebereikia.

Kalorijų kiekis 1 dienai
1200kcal1600kcal2000kcal
Produktai – sudėtinės dalysSvorisSvorisSvoris
Grikių kruopos55g75g90g
Svogūnas75g100g150g
Druska0.5g0.5g1g
Ciberžolė1g1g1g
Kcal porcijai:236319396
Baltymai:5.16.98.8
Angliavandeniai:527087.5
Riebalai:11.51.8

Gaminimo žingsniai:
1. Vakare grikių kruopas kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, pasūdykite, įberkite ciberžolės ir užmerkite. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.
2. Jei naudojate:
a) natūralias grikių kruopas (žalsvas) – jas ryte  kruopas užvirkite, išjunkite virykle ir palikite brinkti, maišyti nereikia. Po pusvalandžio kruopos bus tinkamos valgyti.
b) kepintas grikių kruopas (rudas) – jas ryte tik pašildykite iki valgymui malonios temperatūros.
3. Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite jį kol pagels.
4. Įmaišykite pakepintą svogūną į košė ir… skaniai suvalgykite:)
 

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!