Grybų užtepėlė – sudėtinės dalys:
1 litras voveraičių
2 didesnės galvos svogūno balto
2-3 skiltelės česnako
1 pundelis baziliko (visas vazonėlis parduotuvėje)
Truputis krapų, kalendros
100 gr. saulėgrąžų sėklų
druskos, pipirų grūstų (pagal skonį)
Grybų užtepėlė – gaminimo žingsniai:
1. Nuplauname voveraites.
2. Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnakus.
3. Paverdame voveraites apie 10 min.
4. Pakepiname visas aukščiau minėtas sudėtines dalis ant lydyto sviesto, kol gražiai pagels.
5. Atskiroje keptuvėje pasikepiname saulėgrąžas iki gelsvumo ir sudedame į grybus.
6. Sutriname (sublenderiuojame) bazilikus, krapus, kalendrą.
7. Sudedame visas kitas pagamintas mases, kartu su saulėgrąžomis. Dar kartą sutriname ir dedame prieskonius: druską, pipirus ir išmaišome.
8. Tepame ant naminės duonos, agurko ar cikorijos lapų ir valgome 🙂