Grybai, geriausias miško- baltymų ir skaidulų šaltinis. Grybuose yra vario, magnio, vitamino D, B grupės vitaminų, B9 (folio rūgštis), seleno, baltymų, organizmą stiprinančių, uždegimus mažinančių medžiagų.
Voveračių ir saulėgrąžų sėklų paštetas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 129 kcal

Ingredientai
  

  • 1 l voveraičių
  • 100 g saulėgrąžų sėklų
  • 80 g svogūnų
  • 50 g baziliko
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 a.š. lydyto sviesto
  • krapų, pagal skonį
  • kalendros, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Nuplauname voveraites.
  • Paverdame voveraites apie 10 min.
  • Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnakus.
  • Pakepiname grybus, svogūnus, česnaką ant lydyto sviesto, kol gražiai pagels.
  • Atskiroje keptuvėje pakepiname saulėgrąžas iki gelsvumo ir sudedame į grybus.
  • Sutriname trintuvu bazilikus, krapus, kalendrą.
  • Sudedame visas pagamintas mases, kartu su saulėgrąžomis. Dar kartą sutriname ir dedame prieskonius ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 129kcal (6%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 2mgNatris: 13mgKalis: 355mg (18%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 506µg (63%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 6mg (50%)Vitaminas K: 37µg (49%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 48µg (24%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 143mg (20%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Greta Jurgelėnė
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!