Porcijų kiekis: 1, Kcal 360
Karpio filė – sudėtinės dalys:
200 g karpio filė

50 g (0,5 vnt.) svogūno
30 g (1/4 vnt.) citrinos
10g (1 valg. šaukštas) lydyto sviesto
1 g druskos
0,5 g pipirų
Padažui:
10 g (2 skilt.) Česnako

140 g (1 vnt.) gelteklės arba saliero, morkos, kt. šakninės daržovės
100 ml kokoso pieno
10 g svogūno laiškai
Karpio filė – gaminimo žingsniai:
1. Karpio filė marinuojame 12 val.

2. Žuvies filė supjaustome porcijomis.
3. Supjaustome pusžiedžiais svogūną (jis turi būti žalias ir jo turi buti daug, tiek kiek ir karpio filė).
4. Dedame citrinos skiltelių (jų spausti nereikia), druskos ir pipirų (toks marinavimo būdas ištraukia dumblo kvapą ir skonį).
5. Keptuvėje apie kelias minutes apkepame ant lydyto sviesto marinuotą karpį (ant odelės) ir pašauname į orkaitę 175 laipsn. temp. apie 45 min. (kepame be svogūnų ir citrinos).
6. Padažo paruošimas: pakepiname ant lydyto sviesto česnaką ir gelteklę (jei neturite gelteklės manau, kad galima pakeisti salieru, morka ar kt. daržovemis), užpilame nedidelio riebumo kokoso pienu (100 ml), sudedam prieskonius. Padažas turi buti ne tirštas.
7. Pabarstome šviežio svogūno laiškais.
Recepto autorė – Ilma
Skanaus

0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!