Nuotr. biostareq.com
Porcijų kiekis: 1, Kcal 295
Deserto su čija sėklomis – sudėtinės dalys:
30 g ispaninio šalavijo sėklų (chia/čija) sėklų  jos puikus Omega 3 šaltinis
100 g migdolų pieno. Jei gaminsite daugiau, visada santykis turi būti toks 1 dalis ispaninio šalavijo sėklų ir 3 dalys migdolų pieno. Jo galite nusipirkti arba pasigaminti, puslapyje net du receptai: saldus migdolų pienas ir įprastas riešutų pienas.
8 g nerafinuoto aliejaus, geriausia kokosų
10 g džiovintų vaisių, pavyzdžiui šilkmedžio uogų, džiovintų spanguolių, mėlynių, razinų. Rinkitės ką mėgstate.
5 g klevų sirupo, iš bėdos galime keisti cukrumi. Iš tiesų, tai galima šių saldiklių ir visai vengti, nes pakankamai saldumo bus iš džiovintų vaisių.
1 g druskos
1 g vanilės (nebūtina)
Deserto su čija sėklomis – gaminimo žingsniai:
1. Chia sėklas sumaišyti su migdolu pienu ir palikti 10 min, kad išbrinktų.
2. Supilti truputėlį pašildytą kokosų aliejų (geriau išsimaišo), sirupą, džiovintus vaisius, druską, vanilę ir cinamoną. Viską gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą, palikti stovėti per naktį.
Skanaus!
Originalų receptą rasite čia. Receptą adaptavo ir atsiuntė programos dalyvė Vilma

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!