Balandėlių sudėtinės dalys (1-2 porcijos):
250 gr. maltos jautienos
1 paprika
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
100 gr. morkų
1 šviežia cukinija
1 šviežus kopūstas
Pipirai
Druska
Kuminas
Kalendra
Rozmarinas
1 saliero šaknis
0,5 v.š. pomidorų pastos
Lydytas sviestas
Grietinė
Gaminimo žingsniai:
1. Iš kopūsto išpjauname šerdį, o kopūstą apverdame.
2. Papriką, svogūną, česnaką, morkas ir cukiniją supjaustome kubeliais ir pakepiname ant lydyto sviesto.
3. Smulkintas daržoves sumaišome su faršu ir gautą masę įvyniojame į kopūsto lapus.
4. Balandėlius sudedame į troškintuvą, įberiame griežinėliais pjaustytą morką bei saliero šaknį, įpilame šiek tiek vandens. Jei liko kopūsto, galima į troškintuvą sudėti ir jį. Viską pagardiname grietine bei pomidorų pasta ir troškiname apie 40 min.
Skanaus linki recepto autorė –Rima