Porcijų kiekis: 1, Kcal – 330,3

Pomidorų apkepas -sudėtinės dalys:
50 g skaldytų lęšių
70 g pomidorų
15 g tarkuoto kietojo sūrio
7 g lydyto sviesto
1 g Provanso žolelių mišinio (rozmarinai, čiobreliai, dašiai, bazilikai, peletrūnai)
10 g kokosų pieno
Pomidorų apkepas – gaminimo žingsniai:
1. Išverdame skaldytus lęšius. Svarbu: lęšius reikia nukelti nuo ugnies šiek tiek anksčiau, nei jie pilnai išvirę, nes vėliau jie troškinsis su pomidorais.
2. Kol verda lęšiai, pomidorus nuplikome karštu vandeniu ir nulupame odeles. Nuluptus pomidorus supjaustome griežinėliais.
3. Keptuvėje pakaitiname lydytą sviestą, sudedame išvirusius lęšius, ant jų sudedame pomidorų griežinėlius.
4. Pagardiname prieskoniais, tarkuotu kietuoju sūriu ir viską patroškiname. Troškiname, kol suminkštėja pomidorai ir išsilydo sūris. Jei lęšiai per daug sausi, į kepimo pabaigą įpilame kokosų pieno.
Recepto autorė – Joana L.
Skanaus