Avinžirnių keksiukai – sudėtinės dalys:
100 g avinžirnių
100 g avižinių dribsnių, (geriausia pilno grūdo)
50 g saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
2 v.š. avižų sėlenų
160 ml natūralaus jogurto
60 ml lydyto sviesto
2 kiaušiniai
5-7 saulėje džiovinti pomidorai
0,5 a.š. druskos
Mėgstamų prieskonių
Avinžirnių keksiukai – gaminimo žingsniai:
1. Išmirkytus avinžirnius išverdame ir susmulkiname smulkintuvu.
2. Susmulkiname avižinius dribsnius bei saulėgrąžas su moliūgų sėklomis.
3. Visus ingredientus sumaišome ir gautą košę dedame į keksiukų kepimo formą.
4. Ant viršaus uždedame kelis saulėje džiovinto pomidoro gabalėlius.
5. Keksiukus kepame 190 C laipsnių orkaitėje 30-40 min.
Valgome su šviežių lapinių daržovių salotomis arba lengvai orkaitėje pakeptomis daržovėmis. Galime pasiskaninti ir avinžirnių užtepėle.
Komentaras: Jurgita siūlo prie visko dėti išmirkytų ir vėliau išvirtų kviečių grūdų. Jie būna tokie salstėlęje, puikiai dera su aukščiau išvardintais produktais.
Recepto autorė – Jurgita
Skanaus
Pirmas patiekalas su avinžirniais, kuris pavyko ir patiko. Tik aš nedėjau sėklų ir sėlenų, nes neturėjau, o įdėjau vos apkepto ant ghe sviesto česnako. Ir apskritai atradimas yra keksiukų forma. Gavau ją dovanų ir kurį laiką ji rinko dulkes namuose, dabar prikelta gyvenimui.
Ar recepte nurodytas išlydytas sviestas 60 ml? Ar ghee sviestas 60 ml?
ieskojau parduotuvej pilno grudo avizu dribsniu-neradau
Kol kas būna tik sveikų produktų parduotuvėse, pvz. https://www.livinn.lt/index.php?_route_=vidutinio_stambumo_avizu_dribsniai_be_glitimo_ekologiski_475_g
tikiuosi vėliau atsiras ir didžiuosiuose prekybos centruose.
O negalima iš karto avinžirnių miltų naudoti? Ar labai didelis skirtumas?
galima, tik jie smulkesni