Avinžirnių keksiukai – sudėtinės dalys:
100 g avinžirnių
100 g avižinių dribsnių, (geriausia pilno grūdo)
50 g saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
2 v.š. avižų sėlenų
160 ml natūralaus jogurto
60 ml  lydyto sviesto
2 kiaušiniai
5-7 saulėje džiovinti pomidorai
0,5 a.š. druskos
Mėgstamų prieskonių

Avinžirnių keksiukai – gaminimo žingsniai:
1. Išmirkytus avinžirnius išverdame ir susmulkiname smulkintuvu.
2. Susmulkiname avižinius dribsnius bei saulėgrąžas su moliūgų sėklomis.
3. Visus ingredientus sumaišome ir gautą košę dedame į keksiukų kepimo formą.
4. Ant viršaus uždedame kelis saulėje džiovinto pomidoro gabalėlius.
5. Keksiukus kepame 190 C laipsnių orkaitėje 30-40 min.
Valgome su šviežių lapinių daržovių salotomis arba lengvai orkaitėje pakeptomis daržovėmis. Galime pasiskaninti ir avinžirnių užtepėle.
Komentaras: Jurgita siūlo prie visko dėti išmirkytų ir vėliau išvirtų kviečių grūdų. Jie būna tokie salstėlęje, puikiai dera su aukščiau išvardintais produktais.

Recepto autorė – Jurgita

Skanaus

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!