Daržovių blynelius dažniausiai kepame iš moliūgų, cukinijos, kartais morkų. Šis receptas neįprastas, bet puikiai tinkantis kaip pietums, taip ir vakarienei.
Porcijų kiekis: 1, Kcal 211
Sudėtinės dalys:
200 g žiedinio kopūsto (kalafioro)
1 (40 g)  kiaušinio
20 g mozzarella (mocarela) sūrio
15 g speltos pilno grūdo miltų, galima keisti avižų sėlenomis arba kvietiniais pilno grūdo miltais
1 a.š (5 g) aliejaus (nerafinuoto) ar lydyto sviesto
Mėgstamų prieskonių
2 g maltų pipirų (nebūtinai)
Gaminimo žingsniai:
1. Apverdame žiedinį kopūstą keletą minučių. Nukošiame ir perdedame į dubenį.
2. Sutriname žiedinį kopūsta į košelę, bet paliekame smulkių gabaliukų.
3. Į dubenį suberiame tarkuotą sūrį, įmušame kiaušinį, pagardiname prieskoniais.
4. Į masę įmaišome miltus.
5. Įkaitiname keptuvėje riebalus kepimui ir kepame iš gautos masės suformuotus blynelius.
Skanaus linki recepto autorė – Jurgita M.
Galimas variantas – „išsunkti“ žiedinį kopūstą ir blynelius kepti orkaitėje, išeina kaip paplotėliai.