Ropiniuose kopūstuose itin gausu vitamino C, jo kiekiu šios daržovės lenkia net apelsinus. Maždaug 120 g svorio kaliaropė patenkina vitamino C dienos poreikį, kuris svarbus palaikyti apsaugines organizmo funkcijas. 
Kaliaropė su agurku bei graikinių riešutų aliejumi recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 82 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g kaliaropės
  • 80 g agurko
  • 10 g raudonųjų serbentų
  • 1 a. š. graikinių riešutų aliejaus
  • žolelių prieskonių džiovintų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Greitos šiaudeliais pjaustytų daržovių salotos: kaliaropė, agurkas.
  • Gardinta raudonaisiais serbentais, graikinių riešutų aliejumi ir džiovintų žolelių prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 82kcal (4%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 2gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 22mgKalis: 492mg (25%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 203µg (25%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 31mg (8%)Fosforas: 68mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo, Low Calorie, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Rita Žitaveckaitė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!