Dalinuosi “Ekodiena” straipsniu.
Niekada per daug nesidomėjau gydomosiomis kefyro savybėmis. Viskas, ką žinojau apie šį pieno produktą, kad kefyras yra kefyras, kaip sakoma vienoje, dabar populiarioje reklamoje. Prieš keletą dienų aplankiau seną bičiulę, kuri mėgaujasi gyvenimu kaime. Buvo karšta diena, tad ji pavaišino mane naminiu kefyru (tik jie vadina rūgpieniu). Tuomet supratau, kad kefyras tikrai nėra vien tik kefyras.
Nuostabus sveikatos šaltinis.
Prieš pradedant gaminti namuose kefyrą, reikėtų išsiaiškinti, kokią naudą mūsų organizmui jis suteiks.

  • Kefyras padeda lieknėti. Jis gerina medžiagų apykaita, pratina organizmą prie tinkamos mitybos bei šalina šlakus. Dažnai vartojant kefyrą, iš organizmo pasišalina skysčiai ir druskos. Suteikia sotumo jausmą.
  • Jis žvalina ir gerina atmintį.
  • Kefyras naudingas ne tik sveikatai, bet ir grožiui. Reguliariai geriant kefyrą jūsų oda bus daug švelnesnė ir lygesnė.
  • Jei jaučiatės nuvargusi ar išsekusi, pamėginkite išgerti vieną ar dvi stiklines kefyro, jis turėtų padėti atsigauti.
  • Kefyras teigiamai veikia širdį, kadangi jame yra daug kalio. Padeda įveikti kraujotakos sutrikimus, teigiama, kad pristabdo kraujagyslių kalkėjimą ir podagros sukeliamą skausmą.
  • Naudingas dantims ir kaulams, nes turtingas kalcio ir fosforo.

Naminio kefyro receptas ypatingai paprastas.
Skanaus!

 

0 0 vote
Article Rating